Ναι στις online ασφάλειες αυτοκινήτου, όχι όμως χωρίς ασφαλιστικό σύμβουλο

Share:

ασφαλεια αυτοκινήτου

Στην τρελή τεχνολογικά εποχή που ζούμε είναι φυσιολογικό όλα γύρω μας να εξελίσσονται. Πλέον σχεδόν όλα τα προϊόντα και σχεδόν όλες οι υπηρεσίες είναι στον υπολογιστή μας. Πλέον τον υπολογιστή μας δεν τον ανοίγουμε μόνο για να παίξουμε πασιέντζα και ναρκαλιευτή, όπως κάναμε στα μέσα της δεκαετίας του 90, αλλά μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα να αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες σχεδόν από όλα τα μέρη του κόσμου.

Δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι ασφάλειες απο αυτόν τον τεχνολογικό καταιγισμό. Στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα ό καταναλωτής είχε και έχει την δυνατότητα να αγοράζει ασφαλιστικά προϊόντα από την άνεση του σπιτιού του. Όμως στα ασφαλιστικά προϊόντα υπάρχουν πάρα πολλές ιδιαιτερότητες και πάρα πολλές ”παγίδες” που θέλουν γνώση, εκπαίδευση και εξειδίκευση στην ασφαλιστική βιομηχανία. Είναι απλό να ολοκληρώσεις την διαδικασία ασφάλισης μόνος και σε κάποιες περιπτώσεις να πληρώνεις λιγότερα χρήματα, είναι δύσκολο όμως να κατανοήσεις ακριβώς την σύμβαση που αγόρασες, τα μικρά γράμματα, τους όρους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου.

Είναι δύσκολο όχι γιατί στερούμαστε ευφυίας, αλλά γιατί τις περισσότερες φορές στερούμαστε χρόνο ή και γνώση. Η σωστή επιλογή ενός επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου ο οποίος θα σας κατευθύνει, θα σας εξηγήσει και θα είναι δίπλα σας την ώρα που θα ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο που έχετε συνάψει με την ασφαλιστική εταιρεία, είναι μια επιλογή που τις περισσότερες φορές καταλαβαίνεις την αξία της μετά την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου, όταν πρέπει να γίνουν οι σωστοί χειρισμοί.

Στο οικονομικό από την άλλη κάνοντας μια online ασφάλεια απευθείας στην ασφαλιστική εταιρεία δεν σημαίνει αυτόματα ότι διαλέξατε την φτηνότερη ασφάλεια. Ειδικά αυτή την εποχή που οι τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι τις περισσότερες φορές παραμετρικές. Αυτό σημαίνει πως ένα ίδιο όχημα με διαφορετικούς οδηγούς σε διαφορετικές γειτονιές έχουν και διαφορετική τιμή. Ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος κάνει βαθύτερη ασφαλιστική έρευνα σε σχέση με την επιφανειακή που κάνει ένας μέσος χρήστης, για να βρει την καλύτερη τιμή, όχι μόνο όταν κάνετε το πρώτο σας συμβόλαιο αλλά και όταν πρόκειται να ανανεωθεί η ασφάλειας σας.

Ακόμα και σε περίπτωση ζημιάς έχοντας έναν ασφαλιστικό σύμβουλο δίπλα σας ξέρετε πώς έχετε έναν επαγγελματία που ανά πάσα στιγμή αν κάτι πάει στραβά θα αναλάβει για να φέρει εις πέρας την υπόθεση σας.

Μέσα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχω φτιάξει θέλω να περάσω αυτό ακριβώς το μήνυμα. Να χρησιμοποιήσουμε και τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα και το ανθρώπινο δυναμικό που μας παρέχεται απλόχερα.

Να θυμάστε πάντα, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν είναι περιττός μεσάζων, είναι ο επαγγελματίας που θα είναι δίπλα σας όταν τον χρειαστείτε.