Τι κάνω αν τρακάρω με ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Share:

Τι κάνω αν τρακάρω με ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πλέον στις βασικές τους καλύψεις την “κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα“. Με αυτή την κάλυψη, αν τρακάρετε με αυτοκίνητο το οποίο δεν είναι ασφαλισμένο, σας αποζημιώνει η ασφαλιστική σας εταιρεία και αφού σας αποζημιώσει στρέφεται εναντίον του οδηγού ή και του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος για να αποζημιωθεί.

Σε περίπτωση που τρακάρετε με αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες για να μπορέσετε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστικής σας εταιρεία από την “κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα” που αναφέραμε παραπάνω.

 

Πρώτο τηλέφωνο στην αστυνομία

Καλέσετε την άμεση δράση αμέσως για να έρθει το περιπολικό και να καταγράψει το γεγονός. Το χαρτί της αστυνομίας είναι το σημαντικότερο έγγραφο που θα μας ζητηθεί όταν απαιτήσουμε αποζημίωση από την ασφαλιστική μας εταιρεία. Μπορεί κάποιοι να σκεφτείτε ότι μπορεί το περιπολικό να αργήσει να έρθει στον τόπο του ατυχήματος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε ή πρέπει να παραλείψουμε αυτό το τηλεφώνημα.

Δεύτερο τηλεφώνημα στη φροντίδα ατυχήματος

Μόλις κλείσετε το τηλέφωνο με την αστυνομία καλέστε αμέσως την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Ο άνθρωπος που θα έρθει άμεσα στον τόπο του ατυχήματος θα σας κατευθύνει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, θα φωτογραφίσει τα οχήματα και τον τόπο του συμβάντος και θα πάρει δήλωση από εσάς για το πώς έγινε το τρακάρισμα. Με τον τρόπο αυτό γνωστοποιείται στην ασφαλιστική σας εταιρεία την δίκη σας εκδοχή για το πώς έγινε το τρακάρισμα αλλά και την απαίτηση σας για αποζημίωση αφού πρώτα αποδειχθεί και ότι το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο και ότι έφταιγε στο τρακάρισμα.

Φωτογραφίες με το κινητό σας

Στη πράξη έχει αποδειχθεί ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει κοντά στη 1 ώρα να έρθει και η φροντίδα ατυχήματος κοντά στα 20 λεπτά. Όσο εσείς περιμένετε καλό θα είναι μετά τα παραπάνω τηλεφωνήματα να εκμεταλλευτείτε το χρόνο αναμονής και τραβήξετε και εσείς με το κινητό σας το τρακάρισμα, δηλαδή, το όχημα σας, το όχημα του άλλου, ακόμα και τον δρόμο που έγινε το ατύχημα. Αυτό συμβουλεύω να το κάνετε γιατί μας έχουν τύχει περιστατικά όπου κατά τη διάρκεια της αναμονής το άλλο εμπλεκόμενο όχημα φεύγει από τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να περιμένει κανέναν γιατί ο οδηγός του φοβάται τις συνέπειες τις αδιαφορίας λόγω έλλειψης ευθύνης ή της αδυναμίας που έχει στο να ασφαλίσει το αυτοκίνητο του. Έτσι, δίνοντας τις φωτογραφίες σε έναν καλό δικηγόρο θα αποκτούσαμε κάποια υπερασπιστικά όπλα παραπάνω.

Τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας

Σας το γράφω τελευταίο γιατί η ταχύτητα που θα γίνουν τα παραπάνω βήματα ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης σας. Ο ασφαλιστής σας είναι αυτός που από την πρώτη στιγμή θα σας καθοδηγήσει σωστά και θα είναι μαζί σας σε συνεχή επαφή ή ακόμα μπορεί να έρθει και ο ίδιος στον τόπο του ατυχήματος για να προασπίσει καλύτερα τα δικά σας συμφέροντα. Μη ξεχνάτε ή παραλείπετε το τηλέφωνο στον ασφαλιστή σας. Η δουλεία μας είναι να είμαστε δίπλα σας όποτε εσείς μας χρειαστείτε. Είναι σημαντικό να έχετε το κινητό τηλέφωνο του ασφαλιστή σας και να μη περιμένετε με τις ώρες σε ένα απρόσωπο τηλεφωνικό κέντρο. Η προσωπική επαφή μετράει ακόμα περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.